Moderne motoren met meer dan zes cilinders worden al snel in een V-vorm geplaatst omdat het motorblok anders vanuit de ruimte zichtbaar is. Tien cilinders in lijn zou al niet heel handig zijn vanwege de ruimte, maar een motor met elf cilinders op een rijtje, dat is ronduit een slecht idee. Grappig genoeg klinkt zo’n 11-in-lijn motor dan wel weer fantastisch.

Ene BeefVellington op YouTube gebruikt het gratis programma Engine Simulator om te simuleren hoe een 11-in-lijn zou klinken. Als ontstekingsvolgorde doet hij 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11, wat voor vreselijke trillingen en vibraties zou zorgen. Boven op de trillingen van een motor met een oneven aantal cilinders. Hoewel het een digitale motor is, hebben we nu al medelijden met de krukas.

‘Deze motor is speciaal gemaakt om de volgende vraag te beantwoorden: “Wat zou de slechtst mogelijke motorlay-out zijn die aannemelijk in een straatauto zou passen?” Ik besloot hem ook dwars in een achterwielaangedreven auto te monteren. De ontstekingsvolgorde van voor naar achter is een kers op de taart’, zegt de bedenker van de motor.

Een 11-in-lijn is dus een slecht idee, maar het is wel interessant om te horen hoe de elfcilinder zou klinken. Check hieronder de video en geniet van de zogenoemde Meme Engine. Heeft er iemand nog een lasapparaat over?

Reacties

  • Pim heeft op 15 september 2022 geschreven:

    Stelletje simpele dat jullie daar zijn. Er zijn en bestaan gewoon 13 cilinders in lijn, die sowieso beter klinken dan jullie gezwam hier. Hahaha. Weltrusten

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)