Volgens het Duitse Bild is het einde van de delicatesse döner in zicht. Het Europese Parlement wil de toevoeging fosfaat verbieden, omdat het kan leiden tot hart- en vaatproblemen. Döner heeft dit nodig om niet droog te worden. In het ergste geval (letterlijk een worst-kaas-scenario, want wat moet je anders eten?) betekent het verbod het einde voor de döner.

Dus als je naar een broodje döner smacht (wat niet ondenkbaar is), moet je het buiten de Europese Unie zoeken. Het dichtstbijzijnde land dat niet meedoet aan de EU, is Zwitserland. Er zijn diverse routes, maar laten we Zürich als eindbestemming gebruiken.

Volgens Yelp zitten daar een paar uitstekende tentjes. Bijvoorbeeld ‘Kings Kebab’ in de Niederdorfstrasse. En bovendien rij je, als je naar Zürich wilt, via Duitsland. We hoeven niet uit te leggen waarom je dat boven België verkiest.

Afhankelijk van waar je woont in Nederland (of België) duurt het ongeveer 8 uur om naar Zürich te rijden. Ongeveer 800 kilometer, dus.  En nog eens 800 kilometer terug. In totaal 1.600 kilometer voor een broodje Döner. Klinkt wel als de moeite, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)