Stiekem best even lekker dat het niet meer boven de dertig graden is. Zeker gisteren, als je de ramen tegen elkaar opende, kon de boel even flink doorwaaien. Dat komt doordat er sinds gisteren een flinke zomerstorm opstak, die helaas ook voor redelijk wat overlast zorgde. De storm is nog niet voorbij, zo waarschuwt Rijkswaterstaat. Hij zou in de ochtendspits zelfs het krachtigst zijn, zo meldt RTL Nieuws

Storm Francis trekt deze ochtend nog door het land, waardoor het KNMI in veel delen van het land code geel heeft afgegeven. Windstoten met een snelheid van 100 km/u zijn mogelijk aan de kust. Zo zijn er al meldingen van omgewaaide bomen en andere overlast. Voor mensen met caravans is het verstandig om niet de storm te trotseren, maar even af te wachten tot de wind weer is gaan liggen. Net zo voor mensen die met een aanhanger onderweg willen. In de loop van de dag neemt de wind als het goed is af.

‘Vooral de windstoten kunnen voor hinder op de weg zorgen. De bomen langs de weg zijn nog vol in het blad en door de harde wind kunnen takken en bladeren op de weg komen. Wees hier dus extra alert op. Auto’s met caravan of aanhanger raden wij aan om weerinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden en eventueel de reis uit te stellen’, zo meldt Rijkswaterstaat.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie