Iedereen die een Facebook-aansluiting of een vaste Instagram-lijn heeft thuis, kent het filmpje van een Lamborghini Murciélago die onder een slagboom rijdt en zo gratis kan parkeren. Mocht je nog twijfelen tussen een Volkswagen Golf en een Murciélago, kan dit de finale rationele doodsteek zijn voor de VW. Maar hoeveel uur moet je parkeren om de meerprijs van een Lambo terug te verdienen?

De feiten

Parkeren in een parkeergarage kost gemiddeld 2,72 euro per uur, blijkt uit een onderzoek van Detailhandel Nederland. In Amsterdam kan dit oplopen tot 7 euro per uur. In 2016 was de gemiddelde aanschafprijs van een nieuwe personenauto 31.032 euro euro volgens de RAI Vereniging.

Welke Lamborghini?

Qua hoogte maakt het niet veel uit of je een Murciélago, Gallardo, Diablo of Aventador neemt. Slagbomen zijn immers vrij flexibel. Voor 100.000 euro moet je kunnen slagen voor een Gallardo. Net geen 70.000 euro meer dan de gemiddelde aanschafprijs. Onderhoudskosten laten we even buiten beschouwing; daar zijn ducttape en kabelbinders voor uitgevonden.

Hoeveel uur parkeren?

Je moet dus bijna 26.000 uur parkeren om de Lambo terug te verdienen. Dat is 71 uur per dag, één jaar lang. Best lastig, op deze planeet. In feite moet je de auto minimaal drie jaar lang hebben. Dan mag je maximaal 16 minuten per dag rijden.

Voor Amsterdammers is het interessanter, daar heb je je Lamborghini al na 10.000 uur terugverdient. Als je ‘m elke avond in de parkeergarage zet, heb je het bedrag na twee jaar al terug. Conclusie: woon je – of parkeer je – veel in Amsterdam: koop een Lamborghini.

De video

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear