Aston Martin DB5. Er bestaan natuurlijk nog wel meer sexy auto’s, maar er is er niet een zo fabuleus mooi als de Aston Martin DB5. Een typische jaren ’60 charmeur, met het sex-appeal van Sean Connery. Een Aston Martin DB5 is alles wat ze zeggen: werkelijk iedereen vindt deze auto fantastisch. Vertel tijdens een etentje wat voor auto je in de garage hebt staan, dan kun je op momenten dat de conversatie stokt met gerust hart een scheet laten. Iedereen zal je buitengewoon grappig en vooral ook stijlvol vinden.

Hoewel de aantrekkingskracht van deze Aston Martin eigenlijk universeel is, zijn manlijke veertigers met een beginnende midlifecrisis wellicht het meest gevoelig voor zijn looks. Ik was zeven toen ik er voor het eerst een zag rijden, en als je dit nu nog een mooie auto vindt, dan had je hem in die tijd moeten zien. Temidden van generatiegenoten als de Hillman Minx en de Humber Snipe was de DB5 van een bijna buitenaardse schoonheid. Het moet gezegd dat geheim agent 007 en Bond-girl Shirley Eaton zo hun invloed hebben gehad op de uitstraling van de DB5, maar de fascinatie gaat veel verder dan een schietstoel en allerhande andere gadgets.

De vergelijking tussen Sean Connery en Pierce Brosnan gaat ook op voor de DB5 en zijn hedendaagse tegenstrevers. In beide gevallen lijkt het alsof de nieuweling te veel zijn best doet.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie