Citroën C6. Hersens gaan voor spieren. Een welgevormde enkel of een wasbordje is één ding, maar niets werkt op amoureus gebied zo aanstekelijk als een goed stel hersens. Einstein had verscheidene minnaressen en veel vrouwen geven toe dat ze zo met Bram Moszkowicz het bed in zouden duiken, ondanks zijn spekkige babyface en aalgladde voorkomen.
We kennen mannen die Femke Halsema om haar intelligentie bewonderen en niet alleen om haar schoonheid. Ook al heeft ze met haarwenkbrauwen wat weg van een wasbeertje. En dan hebben we het nog niet over bibliothecaressen met uilenbrillen. De Citroën C6 is een slimme auto voor slimme mensen, een aangenaam antigif tegen alles wat stoer en sportief is. Hij is mooi, zeker, maar hij is ook het stille, sterke type.
Een rit in een C6 is een smaakvolle, intelligente vorm van verleiding. Je verzet neemt nauwelijks waarneembaar af, als bij een precoïtale massage. Het is een auto voor iedereen die afknapt op foto’s van bodybuilders. De C6 zou niemand zand in het gezicht trappen, hij ontwapent je liever met een toepasselijk citaat van Roland Barthes.

Reacties

Meer van TopGear