TopGear heeft een nieuw speeltje. Het heet de DooZee Aerial Octocopter Drone en The Stig wil ermee trouwen.

Sommigen beweren dat je ‘m kunt bedienen door er naar te staren en dat dit het dood gewaande neefje van The Stig is. Wij weten alleen dat hij de ‘DooZee Aerial Octocopter Drone’ heet. Bovendien vinden wij ‘m retecool.

Zeventig centimeter boven racende auto’s op het circuit zweven, of een prachtig vogelvluchtperspectief geven van driftende Lamborghini’s? Deze gemuteerde hovercraft is geen voorbode van een apocalyps, maar brengt ons naar plekken waar we nooit aan durfden te denken.

De DooZee is gebaseerd op een ding genaamd ‘FreeFly CineStar 8 Octocopter’ en dusdanig aangepast dat hij met allerlei camera’s kan vliegen zonder ze te pletter te laten vallen. Eén van de voordelen van een helikopter met acht propellers is de back-upfunctie: de vliegende schotel blijft in de lucht als er een paar propellers opgeven. Dit is ook bijzonder handig als je met 180 kilometer per uur in een McLaren zonder dak zit en je wilt niet dat er een gehaktmolen van anderhalve meter doorsnee op je hoofd landt.

De Octodrone is officieel goedgekeurd door de Britse CAA (Civil Aviation Authority), dus is daarmee een ‘geïdentificeerd vliegend object’. De piloot brengt de camera in de juiste positie, de cameraman bedient zijn mechanische tuigje om de shots te maken. Zoiets als autorijden met z’n tweeën: de ene stuurt, de ander bedient de pedalen. Cool, niet?

Reacties