De 1e vrije training van de GP van Azerbeidzjan is nét van start gegaan als het misgaat voor Williams. George Russell van Williams krijgt tussen bocht 3 en 4 een klap van een loszittende putdeksel. Het koolstofvezel aan de onderkant van zijn auto explodeert en de 1e vrije training wordt stilgelegd.

Voor Russel zit de 1e vrije training er sowieso op – zijn auto is té ernstig beschadigd. Zuur voor het team, dat sowieso al niet veel reservedelen heeft. Genoeg pech, zou je denken. Maar nee: de kraan van het bergingsvoertuig in Bakoe raakt vervolgens met de F1-auto achterop een brug. De hydraulische vloeistof begint daarna te lekken op de beschadigde Williams-auto.

De 1e vrije training van de GP van Azerbeidzjan wordt vervolgens volledig afgelast om de baan te inspecteren. Het enige gelukje is dat de putdeksel in Bakoe loskwam tijdens de 1e vrije training en niet tijdens de race. Stel je voor dat je als koploper uitgeschakeld wordt door een putdeksel. Of door een lekke band met nog drie ronden te gaan.

Het is niet de eerste keer dat een putdeksel loskomt tijdens een F1-weekend. Jenson Button raakte in 2016 in Monaco ook een losse putdeksel. De putdeksels in Monaco zijn sindsdien altijd vast gelast. Voor Bakoe, dat voor de vierde keer op de kalender staat, is dit de eerste keer.

Langere video

Vrijdag 26 april 2019
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 27 april 2019
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 28 april 2019
Race: 14:10 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie