In de 1e vrije training eerder deze ochtend was Max Verstappen de snelste coureur. De twee Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz beten hem in de hielen op het asfalt in Bakoe. Het tempo van Ferrari blijft hoog in de tweede sessie van het weekend. Na ongeveer een half uur wordt Leclerc te overmoedig. Hij blokkeert zijn wielen bij het aanremmen en rijdt zijn Ferrari de muur in. Hij verliest een voorvleugel, maar kan nog wel op eigen kracht terugrijden naar de pitstraat.

Toch is het Mercedes het opvallendste team deze middag. Al in de eerste training was het tempo ver te zoeken, maar dat leek toen nog gewoon op een rustig begin. Maar nu komt Hamilton ook niet verder dan P11 en Bottas blijft zelfs steken op de vijftiende tijd. Het lijkt erop dat de problemen die Mercedes in Monaco ondervond, ook doorzetten in Azerbeidzjan. Het zijn vooral de langzame bochten die Mercedes parten spelen.

Red Bull is tot nu toe het snelst. Pérez neemt nu de snelste tijd voor zijn rekening en Verstappen eindigt op de tweede plek. Maar niet alleen in de kwalificatiesimulaties zijn de Bulls snel; als de teams de racesnelheid testen horen Verstappen en Pérez ook bij de snelste coureurs van het veld. Met de Red Bull lijkt het dus goed te zitten, maar de grote vraag is wat de Mercedessen de rest van dit weekend gaan doen.

2e vrije training van de GP van Azerbeidzjan 2021

01. Sergio Pérez
02. Max Verstappen
03. Carlos Sainz
04. Charles Leclerc
05. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van Azerbeidzjan 2021

Zaterdag 5 juni 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 6 juni 2021
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)