Na de overwinning in Singapore pakt Fernando Alonso ook op het Fuji-circuit in Japan de maximale punten. Kubica komt ook weer eens in beeld en eindigt als tweede. En Hamilton en Massa? Nou, die mochten gezellig een drive-through-penalty uitzitten.
 
Hamilton, die vanaf pole start is al na de eerste bocht zijn plekje kwijt. Raikkonen is de Brit namelijk te snel af en komt aan hem voorbij. Echter, Hamilton probeert nog voor de eerste bocht zijn ziel te redden, remt natuurlijk veel te laat en stuift rechtdoor, met als gevolg dat ook de rode bolides uit Italië moeten uitwijken. Kubica profiteert en gaat er vervolgens met de koppositie vandoor, gevolgd door Alonso.
 
Enkele minuten later raken Hamilton en Massa verwikkelt in een onderonsje. Beide coureurs voeren de druk nog maar eens een tandje op, waarbij Massa in botsing komt met de Brit, zelf wel verder kan maar Hamilton spinnend achterlaat. Tja, en dan kan de wedstrijdleiding in beraad om beide ongelukjes te bespreken. Resultaat: een drive-through-penalty voor beide coureurs. Massa pakt uiteindelijk nog één, kostbaar puntje door als achtste te finishen en Hamilton eindigt op P12.
 
Door een betere pitsstop van Alonso neemt hij de leiding over van Kubica en kan zijn voorsprong de rest van de race consolideren. Raikkonen komt als derde over de streep en Piquet doet goede zaken door weer voorin te eindigen. Renault zal trots op hem zijn, voor even dan. Trulli sluit de top-5.
 
De volgende race is op 19 oktober in Shanghai, China.
 
1. Fernando Alonso        Renault
2. Robert Kubica            BMW
3. Kimi Raikkonen          Ferrari
4. Nelson Piquet             Renault
5. Jarno Trulli                Toyota
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie