Inventief is ie wel, die 80-jarige Formule 1-koning Bernie Ecclestone. Vorige maand werd hij buiten zijn kantoor in elkaar getimmerd door een stel lafbekken, die ervandoor gingen met de kostbare sieraden van hem en zijn vriendin. Daarbij zat ook zijn Hublot-horloge. ‘Als ik m’n Tag Heuer had gedragen, hadden ze vast niet zoveel moeite gedaan’, zei de oude baas achteraf.

Nooit te beroerd om met een paars ei op z’n hoofd in de publiciteit te treden, stuurde Bernie een foto van z’n verbouwde tronie naar het hoofdkantoor van het Zwitserse horlogemerk met de opmerking ‘kijk waar mensen toe in staat zijn voor een Hublot’.

In de Financial Times en de International Herald Tribune van 8 december 2010 zal Hublot nu een advertentie plaatsen met de foto en het citaat erbij. Je moet het Bernie nageven; hij had ook rillend en snikkend op bed kunnen gaan liggen met de gordijnen dicht, maar in plaats daarvan speelt ie open kaart en houdt ie er ongetwijfeld nog een leuk zakcentje aan over ook. Tja, je bent een slimme zakenman of je bent het niet.

Reacties