Bernie Ecclestone was twintig jaar oud toen het eerste officiële F1-seizoen werd verreden. Je kunt dus wel stellen dat Ecclestone een groot gedeelte van de coureurs heeft zien rijden. Van al die coureurs vond Ecclestone dat Alain Prost de GOAT (Greatest Of All Time) was. Daar komt de oud-F1-baas nu op terug. Volgens Bernie Ecclestone is Max Verstappen de beste coureur ooit.

Over Verstappen zegt Ecclestone tegen Daily Mail: ‘Hij is de beste. Hij is de slimste als het gaat om het beste uit de auto halen. Hij draait er zijn hand niet voor om, hij zit er meteen bij. In mijn lijst staat hij boven Lewis Hamilton.’ Ecclestone benoemt op welke vlakken Hamilton en Verstappen verschillen van elkaar.

De verschillen tussen Hamilton en Verstappen

Ecclestone: ‘Lewis is natuurlijk heel erg slim, heel erg getalenteerd. Lewis begrijpt mensen en haalt het beste in hen naar boven, waar Max het beste uit zijn auto haalt. Hij is heel anders dan Max. Als Lewis stopt met racen, kan hij naar een andere wereld – entertainment of wat dan ook – gaan, maar dat is niet de kant die Max op zou gaan.’

Wie zou Ecclestone naast Verstappen zetten?

Als Ecclestone nu de eigenaar zou zijn van een team zou hij uiteraard Verstappen willen. Daarnaast kiest hij voor ‘die Australische jongen’, waarmee hij doelt op Piastri. ‘Hij is erg goed. Maar Max is de beste die ik ooit heb gezien’, zegt Ecclestone. Piastri verlengde onlangs zijn contract bij McLaren. De coureur die dit seizoen zijn debuut maakt in de F1 mag tot 2026 rijden voor het oranje team. Zou Red Bull een poging willen doen om Piastri los te peuteren bij McLaren?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)