En dat is twee! Geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het officieel. Na Honda vorig jaar, stapt nu ook BMW uit de koningsklasse van de autosport. Voorzitter van de raad van bestuur, dr. Reithofer heeft dat gisteravond in een korte persconferentie medegedeeld.
 
De fabrikant heeft blijkbaar ook geen geldboom en kan zijn centjes wel beter gebruiken, want een jaartje racen in de F1 is natuurlijk niet goedkoop. En als je bovendien niet in staat bent om lekker mee te doen, ja, dan is het feitelijk weggegooid geld. Toch? Aan de andere kant, technieken uit de F1 kunnen ze wel gebruiken bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld de hoogpotente M-modellen. Meneer Reithofer benadrukt daarom dat de dynamiek en het sportieve karakter van de BMW-modellen, met andere woorden, het ‘freude am fahren’ ook in de toekomst niet uit het oog wordt verloren. Wel gaan ze zich nog meer richten op het terugdringen van het verbruik, ingezet met EfficientDynamics.
 
Op de IAA toont de fabrikant een volgens eigen zeggen CO2-kampioen, een studiemodel die een nieuw tijdperk van ‘driving pleasure’ zal inluiden waarbij een hoog vermogen hand in hand gaat met een gunstig verbruik. 

Oké, BMW exit. De vraag is nu, wie volgt?

Advertentie

Reacties

Advertentie