Het aanraken van de achterspoiler van een concurrent kost je 50.000 euro volgens de parc fermé-regels van de F1. Hoe duur moet het dan zijn om te spieken in de fabriek van de grootste tegenstander? Ongeveer 10 procent daarvan, gek genoeg. Jazeker, Red Bull-teambaas Christian Horner gaat binnenkort koekeloeren in de Mercedes-fabriek. Het F1-team van Hamilton kan daar niets aan doen.

Christian Horner mag naar de Mercedes-fabriek omdat hij bij een veiling voor het goede doel een bod heeft geplaatst voor een rondleiding. Zijn winnende bod was zo’n 4.800 euro. Dat geld gaat niet eens naar Mercedes, maar naar het Grand Prix Trust. Dit fonds biedt hulp en advies aan al het F1-personeel rond de circuits en in de fabrieken. Door zijn winnende bod moet Mercedes hem uitnodigen voor een rondleiding.

In een interview met Racingnews365 grapt Horner dat hij wel twintig mensen wil meenemen in de fabriekstoer. ‘Het zal interessant zijn om te zien hoe ze hun budget uitgeven’, zei hij ook. Hij voegt toe dat zijn hoge bod ‘voor een fantastisch doel was’, waarbij hij toch wel doelt op het fonds. Hopelijk.

Gaat Christian Horner geheime dingen zien in de Mercedes-fabriek?

Hoewel Horner dus echt bij Mercedes binnen mag kijken, zal hij waarschijnlijk geen spectaculaire geheimen ontrafelen. Wees er maar zeker van dat Mercedes alle cruciale zaken achter slot en grendel houdt en dat Horner het standaard praatje te horen krijgt. Bij Mercedes zullen er in ieder geval niet overal kleine Red Bull-koelkastjes staan, zoals dat bij Horners eigen team wel het geval is.

Het winnende bod van Horner

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear