Oud-teamgenoot van Max Verstappen, Daniel Ricciardo, gooit op de baan nog geen hoge ogen voor het team van Renault. Buiten de baan gaat het ook niet geweldig met de goedlachse Australiër. Hij werd onlangs nog aangeklaagd door zijn voormalig manager, Glenn Beavis.

Voor de rechtszaak moest de rechter inzage krijgen in het contract van Daniel, en dat contract is nu op het internet gelekt. In de screenshots van zijn contract staat onder andere dat hij betaald krijgt om te verschijnen in de Formule 1-serie Drive to Survive op Netflix. Daarnaast had hij ook gesprekken met Huawei om wellicht ambassadeur voor dat merk te worden.

In de interessantste paragraaf staat beschreven hoe Daniel Ricciardo in het geval van een overwinning de F1-auto waarin hij wint, zonder motor en transmissie, mag hebben. Je kunt je afvragen of Renault dat niet erin zette als een soort ongrijpbare wortel aan een stok.

De claim van Beavis

Beavis claimt dat hij recht heeft op twintig procent van het basissalaris van Ricciardo. Dat zou ongeveer uitkomen op zo’n 10 miljoen Britse pond. De Australiër laat het er niet bij zitten en zal zich met hand en tand verdedigen tijdens de rechtszaak. Daniels advocaat, Jeremy Courtenay-Stamp zei tegenover La Gazzetta dello Sport dat de claim nergens op gebaseerd is en dat Beavis weinig kans heeft om de rechtszaak te winnen.

Na het uitlekken van deze foto’s zal Courtenay-Stamp nog wel eens achter zijn oren krabben. Want niet alleen een gedeelte van het contract is gelekt, ook een mail van Ricciardo naar Beavis is op het internet beland. Hierin schrijft Ricciardo dat hij Beavis dagelijks betaalt voor het werk dat Ricciardo hem opdraagt.

Het contract van Daniel Ricciardo

Foto: Media Group Renault / XPB / James Moy Photography

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie