Het zal vast even puzzelen zijn geweest, maar de FIA heeft hun stempel erop geduwd: de F1-kalender voor 2023 is bekend. Het is voor het eerst dat er 24 races op de kalender prijken. Zandvoort schuift inderdaad een week vooruit en we openen het seizoen wederom in Bahrein. Het slotstuk zal wederom in Abu Dhabi zijn.

Op 5 maart begint een nieuw hoofdstuk in het grote Formule 1-boek. De eerste triple header op de F1-kalender van 2023 vindt plaats wanneer het circus, na een eerste reis naar Azerbeidzjan, terugkeert naar Europa. Dan staat op 21 april de GP van Emilia-Romagna (Imola) op het programma. Een week later rijden ze door naar Monaco om vervolgens zuidelijker te trekken naar Barcelona.

Zandvoort na de zomerstop

De laatste race voor de zomerstop is dit jaar niet de GP van Hongarije, maar die van België. Op Spa wordt er op 30 juli geracet. Op 27 augustus barst het racegeweld weer los en wel op Zandvoort. De F1-kalender van 2023 sluit af met een double header: eerst op 18 november het debuut van Las Vegas en als laatste de GP van Abu Dhabi.

Ook opvallend is de terugkeer van de GP van Qatar op het Losail International Circuit. Er gingen geruchten rond in de wandelgangen dat Zuid-Afrika komend jaar al op de kalender zou staan, maar dat zal nog een jaar moeten wachten. De F1-kalender van 2023 luidt tevens het einde in van de GP van Frankrijk. Tenminste, voor nu dan.

De F1-kalender voor 2023

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear