Sergio Pérez grapte in Bahrein dat het leuk was dat er ‘drie Red Bulls op het podium staan’. En inderdaad, de nieuwe auto van Aston Martin lijkt best veel op de auto van Max Verstappen. In de F1 geldt nog altijd de oude regel: beter goed gejat dan slecht bedacht.

Bij Mercedes zie je wat er gebeurt als je gaat voor ‘slecht bedacht’ en dat dan ook nog eens probeert vast te houden. En bovendien komt er best wat kijken bij ‘goed jatten’. Het kopiëren van een ontwerp aan de buitenkant is één ding, maar het ook zo goed laten functioneren is een tweede.

Er komt zoveel meer bij kijken

In het verleden zag je bijvoorbeeld dat Toyota bij Ferrari afkeek – en we weten allemaal hoe dat ging. Je hebt met zoveel factoren en elementen te maken. Ik denk toch dat je Aston Martin tekortdoet door simpelweg te stellen dat ze een kopie hebben gemaakt.

Ze hebben goed gekeken naar de snelste auto van vorig jaar, en dat was toevallig de Red Bull. Die hebben ze zo goed mogelijk na proberen te bouwen, maar dan wel met hun krachtbron, want die is heel anders. Zo verslaan ze nu wel mooi de mensen van Mercedes met hun eigen krachtbron.

De volledige column van Robert Doornbos lees je in TopGear Magazine 214, vanaf 23 maart in de winkel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)