Drank en rijden gaan niet samen. Drank en coureurs des te meer, vraag maar aan Kimi. Vermoedelijk stak Daniel Ricciardo het een en ander op in zijn tijd bij het Franse Renault, voordat de samenwerking op de fles ging. De Australische coureur komt nu met zijn eigen wijn. Geen Franse wijn, overigens, maar twee rode wijnen die hij laat maken met druiven uit Australië. Hij kondigt de samenwerking aan met wijnproducent St Hugo in een kurkdroge video, die zie je onder aan deze pagina.

De officiële naam van de serie wijnen is DR3 x St Hugo. Waarbij DR uiteraard staat voor Daniel Ricciardo, en nummertje 3 is zijn startnummer. De eerste wijn is een Cabernet Sauvignon uit 2015 met druiven uit het plaatsje Coonawarra . De andere komt uit 2014 en is gemaakt van Shiraz-druiven (of Syrah) uit de Barossavallei. De flessen wijn kosten in het thuisland 65 Australische dollar per stuk, omgerekend zo’n 42 euro.

Geïnteresseerde Nederlanders en Belgen kunnen zich inschrijven op een wachtlijst op de website van St Hugo. Wanneer de wijnen de oversteek maken, is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wat het drinken van de wijn uit een schoen met de smaak doet.

DR3: Daniel Ricciardo gaat wijn verkopen

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie