Na 2020 gaan de regels in de F1 flink veranderen. Voor de motoren zijn er drie simpele pijlers: goedkoper, simpeler en luider. Over het uiterlijk van de F1-auto’s in 2021 was tot nu toe nog weinig bekend.

Tijdens een persconferentie in Singapore gaf technisch directeur Ross Brawn een idee van de F1-auto’s in 2021 er wellicht uit komen te zien. Iemand in het publiek maakte stiekem een foto van het concept. Als voorbeeld pakt de F1 uiteraard een Ferrari.

Opvallend zijn de flinke 18-inch velgen en de omhoog zwiepende voorspoiler. En de hoge bazen van de F1 voorspellen dat de halo tegen die tijd nog altijd aanwezig is. De achterspoiler loopt door over de achterwielen als een soort spatborden. Misschien zodat de auto’s minder spray creëren in de regen – maar dat is slechts speculatie.

Het officiële praatje bij het plaatje hebben we niet. Rechtsboven de Ferrari staat dat het het tweede concept is. Hoe de andere eruitzien, weten alleen de aanwezigen. Wij hebben anders nog wel een stel suggesties.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)