Stijl en substantie. Dat moeten de hoofdpijlers worden voor F1-auto’s van de toekomst. In nuchtere Nederlandse taal betekent het simpelweg: de auto’s moeten mooier worden. De F1-auto’s van de toekomst moeten weer een plekje op de slaapkamermuur van jonge fans krijgen. En van oudere fans.

Daarom presenteert Liberty Media, de eigenaar van F1, een stel concepten van hoe de F1-auto’s van de toekomst eruit kunnen komen te zien. Maar het is niet alleen maar een artistieke uiting. Ook functioneel is er veel te bleven bij de studiemodellen.

De huidige F1-auto’s hebben namelijk een groot probleem: als ze dicht achter een andere auto rijden, verliezen ze 50 procent van hun downforce. En met een dergelijke afname van performance is inhalen lastig. En laat dat nou net een belangrijk onderdeel zijn van racen.

De F1-auto’s van de toekomst hebben veel minder last van dit probleem. Plus ze hebben 18-inch wielen. Daar hebben de technici van de F1 ook functionele redenen voor – die ze nog even niet verklappen – maar het ziet er vooral tof uit. Ook kijkt Liberty Media naar manieren om de turbulentie van de wielen te verminderen.

Hebben jullie al zin in het F1-seizoen van 2021?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie