De tijd van eindeloos testen in de F1 ligt achter ons. Nu mogen teams alleen bij officiële testdagen, filmdagen en vrije trainingen oefenen met de auto. Als het aan F1-baas Stefano Domenicali ligt, wordt er in de toekomst nog minder getraind in de F1. Hij heeft gezegd dat hij de vrije trainingen wil schrappen. Nu blijkt dat hij daarop terugkomt, maar hij wil nog steeds minder vrije trainingen in de F1.

Domenicali praatte er eerder over bij de Portugese sportzender Sport TV: ‘Ik ben er voorstander van om de vrije trainingen te schrappen. Die zijn van groot belang voor engineers, maar het publiek vindt ze niet leuk.’ Op die uitspraak komt Domenicali nu al terug meldt Racingnews365. Hij zou de trainingen niet helemaal willen skippen, maar willen zoeken naar een manier om de sessies relevanter te maken.

Elke sessie iets om voor te vechten

De baas van de F1 is nog wel altijd voorstander van minder vrije trainingen. Dat blijkt wel uit een quote van vorig jaar. Toen vertelde Domenicali tijdens een persconferentie dat hij het aantal vrije trainingen wil reduceren van drie naar één. ‘Ik zou heel agressief zijn om één vrije training in de ochtend te hebben op vrijdag en dan elke keer dat we de baan op gaan, iets om te belonen.’

Met belonen denkt hij waarschijnlijk aan punten. Dus dat alles een wedstrijdelement heeft. Nu zijn vrije trainingen letterlijk rondjes rijden. Dit kijkplezier is volgens hem voor de fan en de sport erg belangrijk. ‘Uiteindelijk moet je bij sport ergens voor kunnen vechten.’

De F1-baas begrijpt dat er weerstand is bij zo’n drastische ingreep: ‘Zoals altijd – wanneer je iets verandert, ik herinner me dat vorig jaar nog [toen de F1 de sprintraces introduceerde] – heb je mensen die voor zijn en mensen die tegen zijn. Dit is onderdeel van, zoals ik dat zeg, een normale discussie.’ Dit zei Domenicali in augustus van vorig jaar. Er zijn vooralsnog geen concrete plannen om trainingen te schrappen. Je kunt zelf bepalen in hoeverre Domenicali ‘heel agressief’ te werk gaat.

Advertentie

Reacties

  • Petrolhead heeft op 28 maart 2023 geschreven:

    Als F1 fan wil ik vooral veel minder idiote ideeen van meneer Domenicali.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie