Met de laatste race in zicht vond Pirelli het hoogtijd om de wereld kennis te maken met de nieuwe F1-banden voor 2017. Dat gebeurt op het paddock tijdens de GP van Abu Dhabi. De banden zijn nog breder dan jouw achterwerk op 27 december. Het verschil is dat je hier wel graag naar kijkt en je dat heel 2017 nog moet doen. Hoe goed je voornemens ook zijn.

Hoe breed zijn de F1-banden dan?

De achterste F1-banden zijn 405 millimeter breed en het voorste rubber is 305 millimeter breed. De diameter van alle slicks is 670 millimeter en de intermediates zijn 675 millimeter. De volledige regenbanden zijn 680 millimeter in diameter. Zoals dit jaar zijn de velgen 13 inch.

Pirelli heeft uitvoerig getest het het nieuwe rubber. De teams pasten de testauto’s aan om de specificaties van 2017 te simuleren. Denk bijvoorbeeld aan meer downforce. Tien sessies later staat de teller in totaal op 24 testdagen. Als je het aan de lopende band (haha) zou testen, zouden dat 576 testuren zijn.

De eerste race van het nieuwe F1-seizoen begint 26 maart met de GP van Australië. Dan zien we de nieuwe coureurs, nieuwe motoren, nieuwe F1-auto’s én de nieuwe banden.

Reacties

  • i heeft op 25 november 2016 geschreven:

    voorbanden breder dan de achter banden

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)