We zijn er even een weekendje tussenuit naar de sneeuw, en de F1-wereld staat op z’n kop. Eerst met een lollig incident, vervolgens met een ontzettend trieste gebeurtenis.

Ja, we moesten wel even grinniken toen de Ferrari F150 van Massa na een paar rondjes testen in de fik vloog. Aangezien er elke week wel ergens op de wereld een 458 Italia vlam vat, ligt het wel een beetje in de lijn der verwachting. De oorzaak was hier overigens geen kokende lijm, maar een stompzinnige losse olieslang die het spul direct op de uitlaat spoot. Klein foutje dus, niets te zien hier mensen, doorlopen graag. Wel behoorlijk zuur voor Massa, want in tegenstelling tot teamgenoot Alonso heeft hij z’n nieuwe auto nu bijna niet kunnen uitproberen.

Zondag moest er niemand lachen toen Robert Kubica tijdens de Ronde di Andora-rally met zijn Skoda Fabia van de weg raakte. De Poolse coureur is een racer in hart en nieren en wil dus in zijn vrije tijd nog wel eens wat snelheid maken in andere bolides dan zijn Lotus Renault. Helaas ging dat nu helemaal mis; Kubica zat enige tijd bekneld in zijn auto en is uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is geopereerd aan meerdere botbreuken in zijn rechterarm, -hand en -been. Kubica verwondde diezelfde arm al eens in een eerdere crash. Er wordt nu gezegd dat er een aanzienlijke kans is dat hij zijn hand niet meer zal kunnen gebruiken.

Ook als hij wel herstelt, zullen ze er bij Lotus Renault GP rekening mee moeten houden dat iemand anders Kubica’s stoeltje voorlopig moet opvullen. De meest voor de hand liggende invallers zijn Romain Grosjean en Bruno Senna.

Namens het hele TopGear-team wensen we Robert Kubica een spoedig herstel toe.

Reacties