Felipe Massa stopt met Formule 1, zo heeft hij aangekondigd. Aan het eind van dit jaar. Het contract van de Braziliaan loopt ook aan het eind van dit jaar af.

Vorige week gaf Felipe Massa nog aan graag aan te blijven bij Williams, maar blijkbaar is dat toch geen optie meer voor de coureur. Dus besluit Massa er een punt achter te zetten. Helaas pindakaas. Maar vergeet niet dat Massa al sinds 2002 achter het stuur van een Formule 1-auto zit. 15 jaar is niets om je voor te schamen!

Hij begon bij Sauber, is toen een jaartje testcoureur geweest bij Ferrari en ging daarna terug naar Sauber. In 2008 werd hij nèt geen wereldkampioen bij Ferrari, toen Lewis Hamilton in de laatste ronde de overwinning pakte. Het scheelde één punt. In 2009 brak de Braziliaan zijn schedel in een freak accident. Hij herstelde goed genoeg om in 2010 weer achter het stuur te kruipen, maar zijn hoogtijdagen lagen toen al achter hem.

Als hij de resterende races van dit jaar uitrijdt, heeft hij 250 Formule 1-races op zijn naam staan. Dat zet hem op de achtste plaats van meest gereden F1-races aller tijden. Kimi Räikkönen staat voor hem met twee races meer. In totaal won hij 11 races, behaalde 41 podiumplaatsen en kwalificeerde 16 keer als eerste.

Zijn laatste race is tijdens de GP van Abu Dhabi in november.

Felipe Massa stopt met Formule 1 op video

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)