Niet torenhoge favoriet Lewis Hamilton, maar Felipe Massa schrijft de eerste Grand Prix door de straten van Valencia ‘eenvoudig’ op zijn naam. Althans, voorlopig. De Brit finishte als tweede, gevolgd door Robert Kubica in zijn BMW.
 
Voorlopig? Ja, na de race gaat de organisatie kijken of het foutje van Massa hem aangerekend kan worden. Bij het uitrijden van de pitstraat parkeerde hij zijn bolide bijna in die van Adrian Sutil. Gelukkig keek Massa nog net op tijd in zijn spiegels om een aanrijding te voorkomen. Dat het opletten geblazen is in de pits bewijst Raikkonen enkele minuten later. Hij ‘vloert’ een pit-medewerker door te vroeg weg te rijden. Het drama voor de Fin wordt helemaal compleet na het opblazen van zijn motor enkele ronden later.
 
Ondanks dat Hamilton de ereplek op het podium aan zich voorbij zag gaan, deed hij goede zaken door als tweede te finishen. Hij is nog steeds leider in het algemeen klassement. En hoe zit het dan met Alsonso, die in zijn thuisland misschien wel eens kon verrassen? Nou, dat heeft hij inderdaad gedaan. Echter niet in positieve zin voor zijn fans. Hij kwam niet verder dan ronde één, vanwege schade aan zijn achtervleugel na een ‘onderonsje’ met Nakajima.
 
 
De volgende race is op 7 september in Spa-Francorchamps, België.
 
1. Felipe Massa              Ferrari
2. Lewis Hamilton           McLaren
3. Robert Kubica            BMW
4. Heikki Kovalainen       Mc Laren
5. Jarno Trulli                Toyota

Reacties