Met al het spektakel op de baan afgelopen zondag is het je vergeven als je niet doorhad dat Fernando Alonso twee keer kort achter elkaar de pitstraat in ging. Nu is het vast heel gezellig daar, maar dat was niet de reden. Al snel nadat hij de eerste keer de pitstraat verliet, merkte Alonso een trilling linksvoor. Vervolgens reed hij terug de pitstraat in zonder de reden hiervoor op te geven.

De oorzaak van de trilling was een wiel dat niet goed vastzat. Een auto met een los wiel het circuit opsturen, dat kan mogelijk een penalty opleveren. Het lijkt er dan ook op dat Alonso, de sluwe vos, ongemerkt het wiel wilde laten wisselen. Op deze manier zou de FIA geen lucht krijgen van het mankement en geen penalty kunnen uitdelen.

Fernando Alonso zegt niets over een los wiel

Het enige wat Alonso over de boordradio zegt, is ‘box again’. Als het team vraagt waarom Alonso weer naar binnen wil, zegt hij opnieuw ‘box again’. Zodra hij de pitstraat in rijdt, zegt hij alleen ‘check linksvoor’. Het team wisselt de wielen van Alonso en de coureur kan weer de baan op met vier wielen die wel goed vastzitten. Volgens de maker van de onderstaande video deed Alonso dit heel bewust.

Fernando Alonso is sowieso een aanwinst voor het kijkplezier. Zo zag je hem gisteren tijdens het racen ook een gebaar maken naar Yuki Tsunoda nadat deze hem een stukje over het gras dwong te rijden. De coureur met de meeste F1-kilometers ooit heeft alles al gezien en meegemaakt. Hij heeft de nuchterheid en ervaring om gelijk te beslissen dat ie geen melding maakt over de boordradio om zo een penalty te voorkomen.

Het maakt niet uit of het expres is of niet

De FIA kwam er alsnog achter dat het wiel van Alonso loszat tijdens de race. Ze hebben de beelden onderzocht en concludeerden dat niemand op de hoogte was van het mankement op het moment dat de auto de pitstraat verliet. Ook zou het volgens de FIA voor Alonso niet mogelijk zijn geweest om te zien of het wiel daadwerkelijk loszat. Er werd dus alsnog geen penalty uitgedeeld. Check de beelden hieronder en oordeel zelf maar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)