De overmacht van Button wordt groter en groter. Sterker nog, het gehele Brawn GP-team is oppermachtig. Ook in Monaco schoppen ze het weer tot een één-tweetje. Lichtpuntje voor Ferrari: Raikkonen en Massa eindigen op P3 en 4.
 
Dit seizoen heeft Jenson Button al vijf GP’s gewonnen. Hij is met zijn renstal dus aardig op weg om de WK-titel op zijn naam te schrijven. Of nemen we deze conclusie ietwat voorbarig? Feit is wel dat de rest van het veld nauwelijks een bedreiging vormt. Ook vandaag niet in Monaco. 

Ook al leek het misschien voor de toeschouwers een simpele één-twee, Barrichello heeft in zijn bolide na de tweede pits behoorlijk wat zweetdruppels gelaten. Hij had namelijk een probleempje met zijn gordel, die steeds losser ging zitten. En dat is bij het aanremmen verre van prettig. Enerzijds vanwege het schuren over het racekuipje, maar veel vervelender, hij kon zodoende de druk op het rempedaal minder goed doseren.

 
Ferrari is dus zoals gezegd bezig met een opmars. Echter, vooralsnog kunnen ze het tempo van de Brawns (nog?) niet volgen. Het smalle stratencircuit van Monaco staat bovendien niet echt bekend om de vele inhaalacties, dus die bleven dan ook uit. Alleen Massa zorgde voor wat ‘spektakel’ op dat gebied. De eerste inhaalpoging verliep niet helemaal zoals gepland waardoor hij zelfs een plek verloor aan Rosberg, maar later in de race passeerde hij zowel Vettel als Rosberg.
 
1. Jenson Button                     Brawn GP
2. Rubens Barrichello              Brawn GP
3. Kimi Raikkonen                   Ferrari
4. Felipe Massa                        Ferrari
5. Mark Webber                       Red Bull Racing
 
De volgende race is op 7 juni in Canada.

Reacties