Na een enerverende race op Interlagos schrijft Mark Webber de Braziliaanse Grand Prix op zijn naam. Button daarentegen lacht het hardst; hij mag zich namelijk wereldkampioen noemen.
 
Het was nogal een spektakel daar in Brazilië. Al in de eerste ronde ging het goed mis. Mark Webber en Kimi Raikkonen toucheerden elkaar, waarna Trulli, Sutil en Alonso even later ditzelfde kunstje herhaalden met als gevolg een safetycar. Overigens ging de vete tussen Trulli en Sutil in de grindbak gewoon door. Button klom door alle heisa fraai naar voren in de top 10. Na de safetycar was het Barrichello aan kop gevolgd door een snelle Webber.
 
Button begint vervolgens aan een inhaalrace, maar stuit op Kobayashi, invaller bij Toyota. Via de boordradio klaagt de Brit over het gedrag van de Japanner en dat leidt ertoe dat Button eindelijk aan hem voorbij kan. Button komt uiteindelijk als vijfde over de streep. Genoeg voor de wereldtitel. Ook de constructeurtitel gaat naar Brawn GP.
 
Aan kop doet Barrichello verwoede pogingen om de leiding te behouden. Hamilton stak daar echter een voorvleugel voor bij een inhaalpoging. Ze raken elkaar waarna de Braziliaan met een lekke band een extra stop moet maken. Webber profiteert, maakt optimaal gebruik van de extra brandstof en pakt de leiding. De onzichtbare Kubica reed een foutloze race en finisht knap tweede, gevolgd door Hamilton.
 
 
1. Mark Webber              Red Bull Racing
2. Robert Kubica             BMW
3. Lewis Hamilton            McLaren
4. Sebastian Vettel          Red Bull Racing
5. Jenson Button             Brawn GP
 
De volgende race is op 1 november in Abu Dhabi
 

Reacties