Brawn GP? Jawel, zoals iedereen natuurlijk weet, is de renstal van Honda door Ross Brawn overgenomen. Brawn GP-coureurs Jenson Button en Rubens Barichello hebben zich tijdens de openingsrace van het F1-seizoen in Melbourne van hun goede kant laten zien.
 
Hoe? Simpel. Door gewoon plaats één en twee op te eisen. Voor Button verliep de race zonder kleerscheuren. Hij startte vanaf pole en werd gedurende de ietwat saaie race aan kop nimmer bedreigd. Leuk voor hem natuurlijk. Dat wel. Zijn laatste en tot vandaag toe enige overwinning boekte hij namelijk in 2006.
 
En hoe komt Barichello aan de tweede stek? Nou, hij profiteerde van het duel tussen vechtersbazen Robert Kubica en Sebastian Vettel, die elkaar op twee ronden voor het einde van de baan reden. Jarno Trulli deed goede zaken voor Toyota. Al leek het daar in eerste instantie helemaal niet op. Hij startte helemaal achteraan vanuit de pits op P19, maar werd wel knap derde.
 
F1-wereldkampioen seizoen 2008 stelde enigszins teleur in de kwalificatie. Zijn versnellingsbak had het namelijk begeven, waardoor hij achteraan moest starten. Ook hij begon een knappe inhaalslag en eindigde als vierde. Ferrari zal ‘hoofdstuk Melbourne’ wel snel achter zich willen laten; zowel Kimi Raikkonen als Felipe Massa zijn voortijdig uitgevallen.
 
 
De volgende race is op 5 april in Maleisië
 
1. Jenson Button          Brawn GP
2. Rubens Barichello    Brawn GP
3. Jarno Trulli              Toyota
4. Lewis Hamilton         McLaren
5. Timo Glock              Toyota

Reacties