Het is de laatste paar races verdacht stil geweest rond het team van Brawn GP maar vandaag tijdens de Grand Prix van Italië slaan ze genadig terug met een dubbelzege. Raikkonen weet uiteindelijk met een beetje geluk nog een derde stek te bemachtigen.
 
De race vandaag werd feitelijk beslist op strategisch vlak. Hamilton die vanaf pole startte had veel minder brandstof aan boord dan de bolides van Brawn, maar was niet in staat om een groot gat te slaan. Na zijn tweede pitsstop zag hij zowel Barrichello als Button aan zich voorbij gaan. De Brit probeerde in de slotfase alsnog een plekje goed te maken, maar dat ging even mis. Hamilton pakte in de laatste ronde iets te enthousiast de curbstones mee en crashte in de muur. Einde race. Niet voor Barrichello en Button die respectievelijk de eerste en tweede podiumplek bezetten.
 
De crash van Hamilton betekende goed nieuws voor Raikkonen, die een positie opschuift naar een derde plek voor Adrian Sutil. Met Sutil zal nog een hartig woordje worden gesproken. In een pistopstrijd met Raikkonen remt ie te laat en rijdt bijna z’n halve pitteam over hoop. Gelukkig zonder lichamelijk letsel. 
Red Bull heeft vandaag punten laten liggen. Na een aanrijding met Kubica kon Webber al na de eerste bocht zijn biezen pakken en Vettel komt uiteindelijk als achtste over de streep.
 
Vitantonio Liuzzi die het vrijgekomen stoeltje van Fisichella bezet bij Force India maakt een positieve indruk. Hij rijdt een prima race en weet zelfs door te stoten naar een vierde positie. Helaas voor hem moet hij de race vroegtijdig eindigen wegens een technisch probleem. Voor Fisichella kon het weekend eigenlijk niet meer kapot -hij rijdt immers als Italiaan in een Ferrari op Monza- maar kwam niet verder dan een negende stek.
 
 
1. Rubens Barrichello             Brawn GP
2. Jenson Button                    Brawn GP
3. Kimi Raikkonen                  Ferrari
4. Adrian Sutil                       Force India
5. Fernando Alonso                Renault
 
De volgende race is op 27 september in Singapore

Reacties