Leuk zo’n nachtrace, maar wat we willen zien is spektakel op de baan. Maar van spektakel was nauwelijks sprake op het stratencircuit van Singapore. Zodoende weet de vanaf pole gestarte Lewis Hamilton relatief eenvoudig de race op zijn naam te schrijven.
 
Even lijkt het erop dat het toch nog een spannende dag nacht zou worden. Adrian Sutil probeerde Alguersuari in te halen maar hield zijn bolide niet onder controle, hij spint, krijgt zijn bolide vervolgens weer onder controle maar had even geen rekening gehouden met de aanwezigheid van Heidfeld. Gevolg: safetycar, Heidfeld exit en Sutil even later ook.
 
Nico Rosberg en Sebastian Vettel waren eveneens goed op weg, maar werden vriendelijk verzocht de pitstraat te bezoeken voor een drive through penalty wegens het overschrijden van de witte lijn en te hoge snelheid in de pits. Timo Glock en Fernando Alonso profiteren van deze schoonheidsfoutjes van Vettel en Rosberg en schuiven zodoende door naar respectievelijk P2 en P3. Vettel redt wat er te redden valt en komt uiteindelijk nog als vierde over de streep, net voor Button.
 
Webber heeft in Singapore de strijd om de wereldtitel verspeeld. In de slotfase kampte hij met remproblemen: zijn rechterwiel had er genoeg van en weigerde dienst. Hij spinde letterlijk uit de wedstrijd.
 
1. Lewis Hamilton            McLaren
2. Timo Glock                 Toyota
3. Fernando Alonso         Renault
4. Sebastian Vettel         Red Bull
5. Jenson Button            Brawn GP
 
De volgende race is op zondag 4 oktober in Suzuka, Japan.

Reacties