Vroeger, toen je nog moest remmen voor kuilen in plaats van drempels, was er nog een GP van Nederland. Tussen 1948 en 1985 knalden de laagvliegers door de duinen van Circuit Park Zandvoort. Al meer dan dertig jaar is het angstvallig stil in de duinen. Of in ieder geval niet harder dan 90 decibel. Dat heeft natuurlijk te maken met geneuzel over geluidseisen enzo. Anders gaan de mensen van de camping weer klagen.

Nu willen de initiatiefnemers achter Race Park Almere Formule 1 terughalen naar Nederland met een splinternieuw circuit. Met de toegenomen populariteit van Formule 1 door Max Verstappen zijn de bedenkers ervan overtuigd dat we in 2019 een nieuwe GP van Nederland hebben.

Waarom geen Formule 1 op Ciruit Park Zandvoort?

Iedereen die ooit eens op een zonnige dag naar Zandvoort is geweest, weet waarom dit een slecht idee is. Slechts twee kleine weggetjes leiden naar het Circuit Park Zandvoort en het is altijd doffe ellende. Als je geluk hebt sta je in je personenauto maar twee uurtjes vast. En stel je dan even voor dat het hele Formule 1-circus met al die vrachtwagens naar het circuit in de duinen moet. En dan nog die duizenden fans. Almere is een stuk beter bereikbaar. Daar is het een kwestie van een stuk land kopen van een boer in het midden van nergens en beginnen met bouwen. Je zit altijd dicht bij een provinciale weg of bij een snelweg.

Wat moet er nog gebeuren als Formule 1 in Nederland wil komen?

Dat hele circuit moet nog aangelegd worden. En dat kost flink wat ping-ping. Tot nu toe hebben de initiatiefnemers achter Race Park Almere geen sponsoren vastgelegd. Maar ze hebben hun pijlen gericht op grote merken als Shell, Heineken, Philips en KLM.

Is Race Park Almere alleen voor Formule 1?

Nee, dan staat de boel maar te verstoffen. Ook komt er een kleine kartbaan, een motorcrossbaan, een rallycrosscircuit en uit-er-aard een jet ski-baan. Bovendien kun je in het weekend met je eigen auto de baan op. Het Race Park Almere bestaat uit 370 hectare en 5.800 meter asfalt. Jij en 177.999 andere fans kunnen tegelijkertijd toeschouwer spelen.

Hier wordt Formule 1 in Nederland gereden:

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)