Jawel, het is hem eindelijk gelukt. Wereldkampioen Lewis Hamilton wint een GP in 2009. En wel die van Hongarije in zijn grondig vernieuwde McLaren-bolide. Verder twee ‘oude, vertrouwde’ gezichten naast hem op het podium: Raikkonen en Webber.
 
Voor de vanaf pole gestarte Fernando Alonso eindigde de race in een fiasco. Hij werd tijdens een pitstop in ronde 10 te vroeg op pad gestuurd. Zijn rechtervoorwiel bleek niet goed vast te zitten en ging een eigen leven leiden met als gevolg dat de Spanjaard op drie wielen terugkeerde in de pits. De schade aan de ophanging werd te groot bevonden: Alonso exit.
 
Hamilton ging geweldig van start en kaapte plek twee weg bij Webber. Na het fiasco van Alonso belande hij dus vanzelfsprekend aan kop. En gezien zijn bolide sneller was dan die van Kimi (en de rest van het veld) kon de Brit mooi op een eerste overwinning van dit seizoen afstevenen. De tweede plek voor Kimi Raikkonen is overigens nog onder voorbehoud. De raceleiding moet nog een akkefietje met Hamilton beoordelen.
 
Mark Webber belandt eveneens op het podium. Hij bezet de derde stek en komt daarmee wat dichter in de buurt van Button in het algemeen klassement. Want ook vandaag konden de Brawn-coureurs geen potten breken. Het gaat niet goed daar in huize Brawn. Zowel Button (7e) als Barrichello (10e) klaagden gedurende de race voor de verandering weer steen en been over de kwaliteit van de auto.
 
Tot slot nog een bericht over Felipe Massa. De Braziliaan kreeg tijdens de kwalificatie een losgeschoten onderdeel van Barrichello tegen zijn hoofd, waarna hij zwaar crashte in de bandenstapel met een schedelbreuk, hersenschudding en een wond aan zijn voorhoofd tot gevolg. Ferrari liet weten dat zijn toestand inmiddels stabiel is, maar dat hij nog kunstmatig in coma wordt gehouden.
 
 
1. Lewis Hamilton                  McLaren
2. Kimi Raikkonen                 Ferrari
3. Mark Webber                     Red Bull Racing
4. Nico Rosberg                     Williams
5. Heikki Kovalainen             McLaren
 
De volgende race is op 26 augustus in Valencia, Spanje.

Reacties