Zware regenval gooit roet in het eten op het circuit van Sepang in Maleisië. Na een onderbreking van bijna een uur besluit de wedstrijdleiding de race af te gelasten. En weer is het Jenson Button die met de eer gaat strijken.
 
De weergoden waren de coureurs slecht gezind. De donkere wolken rondom het circuit voorspelden niet veel goeds. Het was een kwestie van tijd voordat de regen met bakken uit de lucht zou vallen. En jawel hoor, in ronde nummer 21 -Alsonso vliegt er op dat moment af- gaat het hele veld over op regenbanden. Niet veel later stapt men weer over op intermediates, om daarna toch weer de pits op te zoeken voor regenbanden –inmiddels regent het pijpenstelen.
 
Na al dat gewissel, hevige regenval én slecht zicht besluit de wedstrijdleiding de safetycar in te zetten om uiteindelijk de rode vlag te hijsen. Het is over met de pret. Op dat moment gaat Jenson Button, die vanaf pole was gestart, aan de leiding, gevolgd door Timo Glock en Nick Heidfeld. Na bijna een uur gewacht te hebben, wordt de race vanwege te slecht zicht niet meer hervat.
 
De wedstrijdleiding besluit de stand in ronde nummer 31 als eindstand te nemen. Slecht nieuws voor Glock, die zijn tweede positie aan Heidfeld moet afstaan. Volgens het reglement krijgen de coureurs slechts de helft van het aantal punten, maar daarover is men nog in beraad.
 
 
Uitslag:
 
1. Jenson Button                     Brawn GP
2. Nick Heidfeld                       BMW
3. Timo Glock                         Toyota
4. Jarno Trulli                         Toyota
5. Rubens Barrichello               Brawn GP
 
De volgende race is op 19 april in Shanghai, China

Reacties