Vanaf volgend jaar schroeven de Formule 2-teams 18-inch wielen onder hun auto’s. Nee, je bent niet kippig: in de titel staat inderdaad Formule 1 en 2021. Veranderingen stromen in de hoogste klassen van de racerij namelijk heuvelopwaarts. F1 had altijd al maling aan de natuurwetten.
Het gonsde al eerder over grotere velgen in de F1 en nu lijkt het zeker. Pirelli schrijft in een tweet: ‘Zoek de verschillen. De 2020 18-inch F2-band links en de 2019 13-inch op rechts. Vanaf volgend jaar geven we een voorproefje hoe F1 eruit komt te zien.’

Waarom gaat de Formule 1 op 18 inch rijden?

Volgens Pirelli gaan de F1-auto’s nog sneller door de nieuwe hoepels en kunnen de grotere banden en velgen tot wel drie seconden per ronde verschil maken. Volgens Pirelli zien de grotere velgen er beter uit en lijkt het rubber bovendien meer op dat van een straatauto. Het is niet een kwestie van nieuwe velgen en klaar is Kees. Omdat de wangen van de banden kleiner zijn, moeten er meer veerweg komen van de schokdempers. Williams is niet helemaal overtuigd, volgens technisch directeur Paddy Lowe levert het vooral meer gewicht en minder grip op.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)