Alweer een 1-2 voor Red Bull. Sebastian Vettel en Mark Webber sturen in Abu Dhabi beide Red Bulls naar respectievelijk de eerste en tweede plek. De vanaf pole gestarte Hamilton sluit het seizoen minder florissant af.
 
Even leek het erop alsof Lewis Hamilton fluitend naar de eindstreep zou rijden. Hij kwam goed weg en verdween aan de horizon, echter met de zwaardere Vettel op z’n hielen. Na de eerste pitstopserie had ie Hamilton al te pakken en daarna verliep het voor de Brit niet zo vlekkeloos. Tot overmaat van ramp moest Hamilton in ronde 34 het toneel verlaten vanwege problemen met de remmen. Vettel kon zodoende moeiteloos naar de eindstreep rijden.
 
Button had de buit al binnen, maar leverde in de slotfase toch nog een substantiële bijdrage in de race die over het algemeen als saai betiteld kan worden. Button die net wat sneller was dan de op P2 rijdende Webber deed er alles aan om de Red Bull-coureur voorbij te steken. Webber hield het gat mooi dicht en dat betekende een vierde één-twee voor Red Bull dit seizoen.
 
Kamui Kobayashi heeft zijn visitekaartje afgegeven in Abu Dhabi. De Japanner stuurde zijn Toyota naar een keurige zesde plek, terwijl het pas zijn tweede optreden was in de koningsklasse. Doet ie toch stukken beter dan Luca Badoer, die heel even Massa mocht vervangen.
 
 
1. Sebastian Vettel                Red Bull Racing
2. Mark Webber                    Red Bull Racing
3. Jenson Button                   Brawn GP
4. Rubens Barrichello            Brawn GP
5. Nick Heidfeld                    BMW

Reacties