Sebastian Vettel rijdt een foutloze race en zet relatief eenvoudig de Grand Prix van Japan op zijn naam. Daarmee houdt hij zicht op de wereldtitel. Jarno Trulli komt als tweede over de streep, gevolgd door Lewis Hamilton.
 
Vettel, die vanaf pole startte, verdween al snel aan de horizon. De Red Bull-bolide was op Sukuza gewoon oppermachtig. Hamilton is bij de start eveneens goed weg, weet dankzij KERS Trulli te verschalken, maar kan de snelle Vettel met geen mogelijkheid bijbenen. Overigens is het Trulli die het laatst lacht in de tweestrijd. De Brit had te weinig benzine aan boord, moest zijn tweede pitsstop dus een paar ronden eerder maken, terwijl Trulli op dat moment nog even kon knallen. Trulli had zodoende genoeg voorsprong om na zijn pits net voor de Brit de baan weer op te komen.
 
In de slotfase heeft Alguersuari zijn Toro Rosso niet meer onder controle en crasht hard in de bandenstapel. Gelukkig blijkt hij ongedeerd. Een safetycar is het gevolg waar Rosberg de vruchten van plukt. Door tijdig naar binnen te gaan, weet hij na de safetycar Heidfeld te pakken.
 
Als Button zijn best had gedaan, had hij op Suzuka de wereldtitel kunnen pakken. Helaas voor hem verliep de race net even anders. Button komt als achtste over de streep, net achter zijn teammaatje Barrichello. Vettel houdt het kampioenschap dus nog even spannend met nog twee GP’s te gaan.
 
De volgende is race is op 18 oktober op de Autodromo Carlos Pace in Brazilië
 
 
1. Sebastian Vettel               Red Bull
2. Jarno Trulli                      Toyota
3. Lewis Hamilton                 McLaren
4. Kimi Raikkonen                Ferrari
5. Nico Rosberg                   Williams
 

Reacties