Volgens eerdere berichten zou de FIA vandaag met eventuele straffen komen voor de teams die vorig jaar de budgetcap hebben overtreden. Het zou hierbij gaan om Aston Martin en Red Bull. Het Franse L’Autojournal denkt het statement van de FIA vroegtijdig in handen te hebben. In dit document staat een forse straf beschreven voor Aston Martin en een zeer lichte straf voor Red Bull Racing.

Het document gaat nu rond op Reddit, Twitter en zelf op TikTok. We lichten hieronder de inhoud toe, maar hou er rekening mee dat het waarschijnlijk gaat om een gefabriceerd document. Als onze huid oranje zou glanzen in de zonneschijn, dan zouden we het ‘fake news’ noemen.

Het document zou vanochtend gepubliceerd zijn door de FIA, maar kort daarna zou het weer zijn verdwenen. In het document staat beschreven dat Red Bull Racing aanvankelijk met 12 miljoen dollar over de schreef zou zijn gegaan, maar door wat facturen naar Red Bull Powertrains te schuiven, zou er maar 150.000 dollar overblijven. De straf zou een magere 25.000 dollar zijn.

Verderop in het document staat dat Aston Martin 4 miljoen dollar over het budget is gegaan en dat ze niet alleen 50 punten aftrek krijgen dit jaar, maar ook 50 punten vorig jaar. Dat zou betekenen dat ze dit jaar alle punten kwijt zijn. Daarnaast krijgen ze 10 procent minder windtunneltijd in 2023 en 100.000 dollar boete.

Het document is waarschijnlijk nep

Als we naar het document kijken, dan valt gelijk op dat er onregelmatige hoofdletters in het document staan. McLaren is zonder hoofdletter ‘L’ en het woord teams krijgt ineens wel een hoofdletter. Bovendien staat er een taalfout in de eerste zin én wordt Red Bull Racing niet als ‘Oracle Red Bull Racing’ aangeduid, terwijl Aston Martin Aramco wel voluit wordt geschreven.

Ook staat er ‘helaas’ in het statement, wat geen taalgebruik is dat lekker past in een officieel document. Als het statement echt kort op de website van de FIA heeft gestaan, dan zouden een hoop andere websites het document ook hebben.

Het ‘gelekte document’, dat waarschijnlijk nep is

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie