Bij hoge uitzondering heeft de F1 zojuist bepaald dat de GP van Emilia-Romagna in Imola dit weekend wordt uitgesteld. Er viel de afgelopen dagen zoveel regen dat het te gevaarlijk is voor de teams, de fans en het circuitpersoneel om naar het circuit af te reizen. Wanneer de GP van Emilia-Romagna wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Eerder gaf de vice-president van Italië, Matteo Salvini, al aan dat hij de FIA adviseert om niet te gaan racen. ‘De Grand Prix van Imola uitstellen is de juiste keuze als we kijken naar het slechte weer en de noodsituatie in Emilia-Romagna’, zei hij tegenover Sky TG24. Dat advies volgt de wedstrijdleiding in Italië nu dus op.

F1-baas Stefano Domenicali reageert op het nieuws: ‘Het besluit dat genomen is, is de juiste voor iedereen in de regio en de F1-familie, omdat we de veiligheid moeten waarborgen en de autoriteiten niet extra moeten belasten terwijl ze omgaan met deze vreselijke situatie.’

Dat een F1-race later moet beginnen door regen, is niets nieuws. Vorig jaar werden de starts van de races in Singapore en Monaco nog uitgesteld vanwege het weer. De wedstrijdleiding zal een herhaling van het scenario bij de GP van België van 2021 willen voorkomen. Toen werden er na langdurige stilte drie ronden achter de safetycar gereden. Gelukkig voor de F1-fans zijn Max Verstappen en zijn concullega’s volgende week alweer terug voor de GP van Monaco.

Reactie Max Verstappen op de uitgestelde GP van Emilia-Romagna

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)