Stratencircuits en Formule 1 hebben een haat-liefde-verhouding. Waar soms de vonken er letterlijk vanaf vliegen (bijvoorbeeld bij de laatste race in Baku), zien we ook genoeg voorbeelden van auto’s die 78 ronden in een parade rijden en elkaar nauwelijks weten in te halen. Ja, we kijken naar jou, Monaco.

De grote bazen van de Formule 1 smeden nu plannen om nog een stratencircuit aan de kalender toe te voegen. Miami moet de volgende locatie worden waar de snelste raceauto’s (met regels) ter wereld door de straten banjeren. Deze stad staat hoog op het verlanglijstje van de F1-bazen, omdat Liberty Media de Amerikanen wijs wil maken dat er toch meer in het leven is dan 500 ronden alleen maar naar links sturen.

De F1-race in Texas bestaat al, maar volgend jaar komt hier dus mogelijk de GP van Miami bij. Volgende week zal het stadsbestuur van Miami een beslissing maken of zij een stratenrace in hun stad willen. Als het antwoord daarop positief is, zullen we volgend jaar al een GP van Miami kunnen zien.

Is de GP van Miami goed nieuws?

Als je Formule E al even volgt – al achten we de kans vrij klein dat iemand dat gezien heeft – kon je al eerder een race door de straten van Miami aanschouwen. Het circuit dat hiervoor werd gebruikt was zelfs korter dan Monaco, dus reken er niet op dat je deze baan terug zult zien.

Er rust een uitdaging op de schouders van Liberty Media. Want ze moeten met een goed idee komen voor het circuit, want geruchten doen de ronde dat de GP van Azerbeidzjan opgeofferd zou worden als gevolg van deze gloednieuwe Grand Prix. En het gekkenhuis dat Bakoe heeft voortgebracht, moet wel geëvenaard worden. Nog een saaie GP op de kalender, past er echt niet meer bij. Wij stemmen in ieder geval op een witte Ferrari Testarossa als safety car.

Of hadden de F1-bazen toch beter voor een GP van Nederland kunnen kiezen?

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie