Het Amerikaanse Formule 1-team van Gene Haas gaat volgend jaar verder met Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Deze officiële bevestiging sust het gerucht dat Nico Hülkenberg misschien een stoeltje zou krijgen bij Haas. De Duitser zal dus op zoek moeten naar een ander alternatief in de Formule 1.

Teambaas van Haas F1 – en tevens hoofdrolspeler in Drive to Survive – Guenther Steiner wil verder gaan als een eenheid. ‘Ervaring is een van de hoekstenen van het Haas F1-team en met Grosjean en Magnussen aan boord, hebben we een goed platform om door te groeien. 2019 is een moeilijk jaar voor ons met wisselende resultaten, maar met dit team zullen we verder gaan als een eenheid in 2020.’

Wie niet onderdeel is van die eenheid, is ex-sponsor Rich Energy. Voor de Grand Prix van Singapore maakte Haas bekend niet meer te rijden met de logo’s op hun auto’s. Wel blijft de kleurcombinatie van zwart met gouden details intact. Romain Grosjean mag van geluk spreken dat hij ook voor 2020 een stoeltje heeft. Slechte resultaten en minder slimme acties deden zijn reputatie niet veel goeds.

‘Ik heb altijd gezegd dat het mijn wens was om bij Haas te blijven en voort te bouwen op de prestaties van het team. Ik heb vanaf het allereerste moment gezien hoeveel werk Gene Haas en Guenther Steiner hebben gestopt in dit project om competitief te zijn. Ik ben alleen daarom al erg blij dat ik er deel van kan blijven uitmaken’, zegt Grosjean.

Bad luck Nico

Waar er een geluk heeft, heeft er ook een pech. Nico Hülkenberg kwam enkele weken geleden te weten dat hij volgend jaar wordt vervangen bij het Renault F1-team door Esteban Ocon. De Duitser aasde op het stoeltje van Grosjean, maar tevergeefs, blijkt nu. Of we de ‘Hulk’ volgend jaar terug gaan zien in de Formule 1, is nog maar de vraag.

Na de aankondiging gaat het helemaal los op Twitter. We plukten de leukste reacties er voor je uit.

Mr Bean snapt er ook niets van

Eh, autocorrect?

Het kwartje valt laat

Daar wordt hij niet vrolijk van

En Nico ook niet

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)