De F1-bolides van 2017 zien er een stuk aangenamer en agressiever uit dan die van vorig seizoen. Eén ding is alleen een doorn in het oog bij volgens veel Formule 1-fans: ze vinden dat de haaienvinnen (en de T-vleugels) de achterkant verpesten. Volgend jaar kan het heelproces van onze netvliezen beginnen.

Wedstrijdleider Charlie Whiting, die donderdag ook al bekend maakte dat de Verstappen-regel wordt afgeschaft, meldde nu dat het waarschijnlijk is dat de haaienvinnen en T-vleugels volgend seizoen naar de haaien gaan. ‘Ik denk dat er een goede kans is dat het verbod volgend jaar ingevoerd zal worden. Veel mensen vinden ze namelijk niet om aan te zien’, zegt Whiting tegen Autosport.com

Waarom zitten de haaienvinnen en T-vleugels op de auto?

De haaienvinnen en T-vleugels zijn een gevolg van de grote veranderingen in de reglementen van dit seizoen. De auto’s zijn lager, breder en sneller dan vorig jaar. Doordat de achtervleugel lager is moesten de slimmeriken van de teams een manier vinden om de lucht alsnog naar achteren te begeleiden. Het idee werkt goed en de lucht komt bij de vleugel, maar het maakt de auto niet bepaald mooier. Al zijn de meningen hier op de redactie verdeeld.

Ook meldde Whiting dat de FIA de T-vleugels gaat controleren. Deze moeten voldoen aan een test om te kijken of de vleugels sterk genoeg zijn. Voor je het weet vliegen de vleugels weg en je wilt geen stuk koolstofvezel tegen je hoofd aan krijgen als je bijna 300 km/u rijdt. Volgend jaar hoeft de FIA zich hier dus waarschijnlijk geen zorgen over te maken, want wat er niet op zit kan ook niet stuk gaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)