De eerste F1-auto voor 2023 is bekend. Dit is de Haas VF-23. Alfa Romeo liet vandaag al een F1-auto zien, maar daarmee gaat het team niet racen. De F1-auto van Haas voor 2023 moet ervoor gaan zorgen dat de teamleden van Günther Steiner er weer uit gaan zien als rocksterren, in plaats van een stel, eh, vul maar in.

Sinds 2016 is Haas actief in de F1. Op een uitschieter in 2016 na (toen eindigden ze vijfde), kwam Haas niet verder dan een achtste plaats. In 2021 eindigde het team zelfs als laatste. Het beste resultaat in een race stamt uit 2018. Toen reed Romain Grosjean zijn F1-auto naar de vierde plaats tijdens de GP van Oostenrijk. Afgelopen jaar kwam er nog een hoogtepunt bij; de eerste pole position.

Wat valt op aan de Haas VF-23?

Helaas is de nieuwe hoofdsponsor van het team geen onbedoelde persiflage van Red Bull, maar een conculega van Tikkie met de naam MoneyGram. Net als Haas heeft MoneyGram de kleuren rood en wit omarmd en dat is terug te zien in de kleurstelling van de F1-auto van Haas voor 2023. Dat betekent niet dat hij er hetzelfde uitziet als vorig jaar. Haas grijpt terug op de dominerende zwarte kleur van de begin jaren. En dat staat de VF-23 maar al te goed.

Coureurs van Haas in 2023

Haas gaat in 2023 terug naar de oude strategie qua rijders. Niet meer twee groentjes, maar twee redelijk ervaren rijders, net als vroeger. Na een probeersel met debutanten Schumacher en Mazepin in 2021 keert de oude strategie nu terug in de vorm van Magnussen en Hülkenberg. Zij zijn inmiddels respectievelijk 30 en 35 jaar oud. Wat betreft leeftijd gaat Haas dus ook voor een ”oude” strategie.

Welke plek eindigde Haas in 2022?

Vorig jaar had hét seizoen moeten worden voor Haas. In 2021 kwamen er nauwelijks upgrades voor de auto om zo alle focus te leggen op de auto van 2022. Dit resulteerde in een sterke start van het seizoen waarin Kevin Magnussen als vijfde finishte in Bahrein. Richting het einde van het seizoen kon het Amerikaanse team nog eens opveren toen Magnussen pole pakte voor de sprintrace in Brazilië.

Schumacher scoorde nog een zesde plaats in Oostenrijk en dat zijn de hoogtepunten wel van Haas in 2022. Een achtste plaats bij de constructeurs bleek het maximaal haalbare. In 2023 moet de VF-23 in handen van Magnussen en Hülkenberg beter gaan scoren. Net als voorgaande jaren gebruikt Haas de motor van Ferrari. De auto van Ferrari zie je trouwens op Valentijnsdag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear