Lewis Hamilton weet het hoofd koel te houden en komt als eerste over de streep op Silverstone. Inderdaad, in zijn thuisland Groot-Brittannië. De weergoden maakten van de race een waar spektakel. Ferrari bleek de grote verliezer.
 
Dankzij forse regenbuien én natuurlijk het ontbreken van traction controle had menigeen moeite de bolide op het asfalt te houden. Vele slippertjes en mooie inhaalacties kenmerkten de één na laatste race op Silverstone. In 2010 verkast het circus namelijk naar Donnington. Op ruim een minuut van Hamilton rijdt Heidfeld zijn BMW naar een keurige tweede plek. Honda nam de juiste beslissing door in tegenstelling tot het overige veld over te gaan op de zogeheten full wets (regenbanden) en dat leverde Barrichello een podiumplek op.
 
Heikki Kovalainen die voor het eerst in zijn carrière vanaf pole mocht starten komt uiteindelijk als vijfde over de finish. En dan Ferrari. Tja, de Italianen waren niet echt in staat om de juiste set up te vinden onder deze wisselende weersomstandigheden. Raikkonen houdt de schade enigszins beperkt door als vierde te finishen. Massa daarentegen zien we pas op P13.
 
De volgende race is op 20 juli in Hockenheim, Duitsland.
 
1. Lewis Hamilton                 McLaren
2. Nick Heidfeld                    BMW
3. Rubens Barrichello            Honda
4. Kimi Raikkonen                 Ferrari
5. Heikki Kovalainen             McLaren

Reacties

Meer van TopGear