Het behalen van een prestatie wil je vieren. Hoe vaak er wel niet een TG-redacteur op zijn knieën door de gang glijdt nadat hij weer een artikel heeft gepubliceerd. In de F1 vieren coureurs en teams al jaren overwinningen door dicht langs de pitmuur af te rijden waar het teampersoneel in de hekken hangt en de een duimpje opsteekt. Nu blijkt dat de FIA niet helemaal tevreden is met deze manier van juichen.

De teamleden mogen vanaf dit weekend niet meer aan de hekken van de pitmuur klimmen, dit zegt de FIA naar aanleiding van de finish van de GP in Saoedi-Arabië. Toen zouden monteurs van Aston Martin en Red Bull Racing op de hekken zijn geklommen. Bij de race in Bahrein zou teampersoneel zelfs over de baan hebben gehangen. Dat is volgens de wedstrijdleiding te gevaarlijk.

Niet meer in de hekken van de pitsstraat hangen

Raceleider Niels Wittich stipt het bestaande artikel 2.3.2 aan. Hierin staat: ‘Het is ten alle tijden verboden om op de hekken van de pitmuur te klimmen. Elke keer dat een team die deze regel verbreekt, zal deze actie gerapporteerd worden naar de stewards’. Deze stewards beslissen uiteindelijk of er een straf wordt uitgedeeld. Dit kan een tijdstraf zijn, maar aannemelijker is een financiële straf.

Overigens mogen de teams nog wel de gaten tussen de hekken gebruiken. Die zijn eigenlijk om de pitborden naar buiten te hangen. Op deze borden kunnen de coureurs informatie aflezen, zoals het gat naar de coureur voor of achter hen. Bij de finish mag het personeel hier wel met gebalde vuist naar de coureur hangen.

Dit weekend ga je in ieder geval geen teamleden op de hekken zien klimmen. Dat komt doordat er op de pitmuur in Melbourne geen hekken zijn, maar glazen wanden. Knappe jongen die daar tegenop klimt. Die glazen wanden zijn er, omdat de fans tegenover het start/finish-gedeelte op deze manier beter kunnen zien wat er in de pitstraat gebeurt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie