Ayrton Senna, Michael Schumacher en Mika Häkkinen. Het zijn namen die geen uitleg nodig hebben. Behalve misschien bij binnenhuisarchitecten – maar daarom moet je ook (vanaf nu) gewoon zelf je huis inrichten. Catawiki biedt een enorme F1-collectie vol unieke memorabilia aan waar je t/m december op kunt bieden.

Privécollectie van een anonieme verzamelaar

De items zijn op de kop getikt door een verzamelaar die liever anoniem wilt blijven, maar blijkbaar connecties had binnen de Formule 1. Hij heeft vele Europese Grand Prix bezocht in de jaren tachtig en negentig. Zijn F1-collectie bestaat vooral uit items die hij persoonlijk van de coureurs of teamleden daarvan heeft gekregen.

Vijf veilingen

Aangezien het om een collectie van maar liefst 250 items gaat, worden deze verspreid over vijf verschillende veilingen. Onder meer helmen en race-overalls van Ayrton Senna en Michael Schumacher zijn te bemachtigen, evenals handtekeningen, modelauto’s, handschoenen en authentieke racewagenonderdelen.

De helm van Senna

De eerste veiling start op 12 oktober en bevat de helm die Senna bij meerdere Grands Prix (waaronder Zandvoort) heeft gedragen. Het is de helm die de Formule 1-coureur droeg in de racewagen waarmee hij het meest bekend is geworden: de zwarte John Player Special Lotus-Renault.

Dat is overigens niet de (gele) helm die je hierboven op de foto ziet. Op de foto zie je de helm van Senna toen hij McLaren reed. Die zal onder de hamer gaan in de tweede veiling.

Bieden op de exclusieve items uit de Formule 1-privécollectie doe je hier.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie