Update: Hij is inderdaad vertrokken!

Bernie Ecclestone zou deze week nog kunnen aftreden als opperhoofd van de Formule 1. Dat meldt een bron die dicht bij Ecclestone staat aan de BBC. Geen dag te vroeg: de meeste mannen met dezelfde respectabele leeftijd als Ecclestone spenderen hun weekend liever met bingo en hun kunstgebit polijsten. Op de jeugd zeuren doet de oude brombeer in ieder geval al.

Dit is geen onbelangrijke verandering. Het zou het einde betekenen van de 40-jarige heerschappij van Ecclestone. In die tijd is ome Bernie betrokken geweest bij zo’n beetje alle veranderingen in de Formule 1.

Waarom gaat Bernie aftreden?

Het mogelijke vertrek van Ecclestone hangt samen met de overname van Liberty Media. In september vorig jaar werd nog gemeld dat Ecclestone minstens drie jaar zijn rol zou blijven vervullen. Liberty Media wil nu echter sneller een frisse wind door de spoilers van de Formule 1 laten waaien. Daarom lijkt het er op dat Bernie aan de start van de GP van Australië niet meer de baas is van de Formule 1.

Liberty Media heeft al andere mensen naar voren geschoven om de belangrijke functies te gaan vervullen. Epische snorremans Chase Carey wordt de nieuwe topman en Ross Brawn gaat aan de technische kant van het verhaal de leiding nemen. Brawn wordt ook wel gezien als het tactische brein achter het succes van Michael Schumacher.

Net als de koning van Nederland zou de koning van de Formule 1 ook alleen maar een ceremoniële rol gaan vervullen. Lintjes doorknippen enzo. Enkele belangrijke mensen binnen Formula 1 Management, het bedrijf van Ecclestone, hebben gezegd dat Bernie dit niet ziet zitten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)