Net als vorig jaar is de eindstrijd om het Formule 1-wereldkampioenschap beslist in de laatste race in Brazilië. Maar dit jaar werd het wel heel erg spannend. Even dacht Massa er met de hoofdprijs vandoor te gaan, tot het tij de laatste twintig seconden keerde.
 
Felipe Massa startte vanaf pole en deed eigenlijk de hele race wat van hem verwacht werd, de koppositie behouden. Ook tijdens de laatste vijf ronden voor het einde, toen uit de donkere wolken enkele druppels dwarrelden. Waar hebben we dat eerder gezien? Inderdaad, in Spa. Verre van prettig met nauwelijks profiel op je band. Zo’n beetje het hele veld kwam dan ook binnen voor intermediates. Op Timo Glock na.
 
Lewis Hamilton lag op dat moment op P5, precies genoeg om de titel binnen te harken. Echter, Sebastian Vettel en Robert Kubica zaten de Brit op de hielen. In een moment van onoplettendheid, dankzij Kubica, pakt Hamilton de bocht iets te ruim waardoor Vettel kan passeren. Weg WK-titel! De Brit ligt nu immers op P6. En dat met nog twee ronden te gaan. Ook Massa en zijn schare fans weten het nu zeker: Ferrari pakt alweer de titel. Ze zien echter de Toyota-bolide van Glock over het hoofd. Aangezien de regendruppels inmiddels wat heviger uit de lucht vallen, verliest Glock tractie (geen intermediates) en kan Vettel én Hamilton aan hem voorbij. Hamilton heeft dus een puntje meer in het algemeen klassement en wordt wereldkampioen. Kleine troost voor Ferrari: de rode brigade pakt dit jaar wel weer voor de achtste keer in tien jaar de constructeurtitel.
 
1. Felipe Massa                       Ferrari
2. Fernando Alonso                 Renault
3. Kimi Raikkonen                   Ferrari
4. Sebastian Vettel                  Toro Rosso
5. Lewis Hamilton                    McLaren

Reacties