Veel spektakel in de laatste paar ronden op het volgens velen mooiste circuit van de F1-racekalender, het circuit van Spa Francorchamps. Een korte regenbui in de staart van de race richtte veel ‘schade’ aan voor het team van Ferrari; Hamilton profiteert en wint.
 
Kimi Raikkonen leek tot op ronde numero 42 de Belgische race op zijn naam te gaan schrijven. Helaas voor hem gooide Hamilton dankzij een mooie, onverwachte inhaalactie roet in het eten. Tot overmaat van ramp begon het ook nog eens te regenen. De gefrustreerde Raikkonen leek het niet te deren en passeerde vervolgens Hamilton weer. Lang duurde het echter niet, want enkele meters later draaide de rode bolide 180 graden en weer een fractie daarna stond ie in de muur. Einde oefening voor Raikkonen.
 
Felippe Massa weet het hoofd wel koel te houden, laat beide heren het voorin onderling uitvechten en rijdt rustig naar een tweede plek. Opmerkelijk is de positie van Heidfeld. De gehele race hoor je nauwelijks iets van hem, tot de regen uitbreekt. Dankzij andere banden haalt ie in de laatste ronde drie man in, met als resultaat een podiumplek.
 
De volgende race is op 14 september in Monza, Italië.
 
1. Lewis Hamilton            McLaren
2. Felippe Massa              Ferrari
3. Nick Heidfeld               BMW
4. Fernando Alonso          Renault
5. Sebastian Vettel          Toro Rosso

Reacties