Op een (oké, best wel leuke) Mercedes-AMG GLC 63 Coupé, een nieuw spiegelkapje of een nieuw knipperlicht na, vloeit er weinig interessant nieuw uit de PR-machine van de autowereld. Dus gaan we zelf op zoek.

Vandaag hebben we niet één, maar twee Arrows AX3’s voor je in de aanbieding. De driezitter lost het grootste probleem op van een F1-auto: je kunt je vrienden niet meenemen en bangmaken. Deze oranje verschijning uit 2001 is daarmee de meest praktische F1-auto die je kunt kopen.

Wie reed in de F1-driezitter?

Spanjaard Pedro de la Rosa en niemand minder dan Jos Verstappen bestuurden de F1-taxi’s. De driezitters wegen ongeveer net zoveel als een iPad en de 3,5-liter V10-motoren produceren 730 pk bij een hemelse 15.000 tpm. De topsnelheid ligt zo rond de 330 km/u. Je twee slachtoffers zitten achter je op een plek waar ze alles goed zien. Als ze niet bezig zijn hun maaginhoud binnen te houden, tenminste.

Wat kost dat?

Omgerekend zo’n 610.000 euro voor beide. En als je kijkt wat voor prestaties je daarvoor terugkrijgt, durven wij het niet duur te noemen. Een Porsche 911 R is duurder…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)